30 Eylül 2011 Cuma

Boncuklu Sürahi Örtüsü

ir süredir uğraştığım "sürpriz iş " budur.Umarım beklediğinize değdi. Mudo Concept 'in bir tanıtım broşüründe bardak örtüsü olarak gördüm benzerini.Yalnız benimki çok daha albenili oldu.

En yakın boncukçuya gidip parlak rengarenk pullar (yuvarlak ve kare olmak üzere) ve uzun , kısa, iri ,ufak boncuklar alarak işe başladım. Dökümlü olabilmesi için şifon kumaş kullandım. Aldığım kumaşın eni tek en. 30 cm boyunda aldım, bunun gibi üç örtü daha çıkar.Sürahime göre ölçerek - tabii dikiş payı bırakmayı ihmal etmiyoruz- kumaşı kestim. Daha şık duracağını düşünerek kenarlarını elde bastırdım. Makine dikişide uygun olur. Bir daha denersem düz dikiş dikeceğim

Kumaşın kenarlarını bastırma işi bittikten sonra boncukları ipe dizmeye başladım.İpin tam ortasına küçük bir boncuk yerleştirip ikiye katladım . İki kat ipten diğer boncukları geçirdim böylece tüm boncuklar ipte sabit durabildi.Kendi sürahinize veya bardağınıza göre kumaş ve ipin boyunu ayarlayabilirsiniz.

Boncuk dizileri tamamlanıp kumaşa eklendikten sonra en eğlenceli kısım başlıyor... Yuvarlak ve kare pulları ortasına birer boncuk koyarak uygun simetride diktim.Apayrı bir hava kattı

beyaz siyah desenli örgü kazak

Burda dergisinden bakarak ördüğüm yazlık - baharlık merserize buluz. O zaman iyiki yapmışım , şimdi böyle bir iş için ne sabrım ne de zamanım var.Zamanı olanlar ertelemesin.Buluz çok kolay düz örgüyle örülüyor, yalnız desenleri koymak biraz zahmetli.


Tamamen derginin ölçülerini kullanarak ördüm. Dergi yakayı kayık yaka olarak vermişti . Ben yarım balıkçı yaptım. Dergi yaka ve lastik kısımlara siyah ip kullanmıştı.Ben beyaz kullandım . Bunların dışında değişiklik yapmadım.700 gr. beyaz ve 200 gr. siyah merserize iplikle, 3 ve 4 numara şişe ihtiyaç var.
Arka: 3 numara şişle 109 ilmekle başlayın ve aralarda 13 ilmek artırarak 4 cm lastik örün. son sıra 122 ilmek olacak. 4 numara şişe geçerek 5 cm aralıklarla model koyarak 47 cm örün.
Ön:Tamamen arka gibi örün.

Kollar: 3 numara şişle 53 ilmekle başlayın , aralarda 21 ilmek artırarak 4 cm lastik örün. 4 numara şişe geçerek 8 cm beyaz sonra model ve 13 cm beyaz sonra model koyarak örün. Lastikten sonra 7 defa her 6 sırada bir iki kenarda 1 er ilmek artırın. Sonra 20 defa her 4 sırada iki kenarda 1 er ilmek artırın.Son olrak 128 ilmekle bitirin.
 Modelleri örgü sırasında uygulayın .Sonradan üzerine işlemek aynı görüntüyü vermiyor.

 zigzig örgü kazak örülüşü,bayan kazak modeli,örgü kazak modeli,örgü kazak modelleri,modelleri,modeli

örgü bayan hırkası örülüşü


Yıllar önce, eski Burda dergisinden modelini çıkarıp ördüğüm baharlık- yazlık ceket.Kolay ama biraz zaman alıcı değisik bir örgü deseni var. Ören Bayan'ın beyaz merserize ipliğini kullandım.
Arka parça için 122 ilmek ve 3,5 numara şişle başlayıp 19 sıra lastik örün. Son sırada 20 ilmek artırarak 142 ilmekle büzgü desenini uygulayın. Yanlarda her on sırada 5 kez 1 ilmek artırın. Kol yuvaları için her iki yanda 8 ilmek eksiltin ve her 2. sırada 1 kez 3 , 2 kez 1 ilmek kapatın.Kol yuvalarında 58 ilmek sonra ortadaki 52 ilmeği kapatın. İçte her 2. sırada 1 kez iki ve 1 kez 1 ilmek kapatın.
Sol Ön Parça 'ya 58 ilmek 3, 5 numara şişle 19 sıra lastik örün. Son sırada 9 ilmek artırıp 4,5 numara şişe geçin. Kol oygusunu arkadaki gibi yapın.
Sağ Ön Parça'yı sol parçaya karşılık gelecek şekilde örün.
Kol için 50 ilmekle başlayıp 15 sıra lastik örün. Son sırada 44 ilmek artırıp büzgü deseni uygulayın. Yanlarda her 4 sırada 21 kez 1 ilmek artırın. Lastikten 90 sıra sonra her iki tarafta kol yuvarlağı için 5 ilmek ve her 2. sırada 1 kez 3, 2 kez 2 , 16 kez 1 , 2 kez 2 , 2 kez 3 ve 1 kez 6 ilmek kapatın. Kalan ilmekleri 1 defada kapatın.
Büzgü desen şöyle: 1 ters ilmek- 2 düz ilmek- 6 ters ilmek- 2 düz ilmek-6 ters ilmek- 2 düz ilmek- 6 ters ilmek - 2 düz ilmek- 1 ters ilmek. İlmek sayısı kadar deseni tekrarlayabilirsiniz.
Her 6 sırada (2 düz- 6 ters- 2 düz) ilmeği başka bir şişe geçirip, ipliği arkadan öne doğru 3 kez sıkıca sarın. Sonra bu on ilmeği tekrar şişe geçirip aynı desende örmeye devam edin.

aplike mutfak masası modeli

çiçek aplike masa örtüsü modeli,mutfak masası modeli,yuvarlak mutfak masası

Kırkyama Çalışmaları

kırkyama örnekleri,
                                   kırkyama çiftlik evi,tavuk,köyevi ve manara resmi
                                                   gelincik çiçekli manzara kırkyama çalışmasına güzel bir örnek
kırkyama kuş evi ve çiçekler,kır çiçekleri,yoyo çiçekler

Rişölye Nakışı

antep nakışı nasıl yapılır,delik işi ,rişölye nakışı örnekleri,nakış teknikleri
 Rişölye işi beyaz iş olarak bildiğimiz işlerin tamamen elde yapılmasıdır. Elde yapıldığı için oldukça zahmetli ve uzun zaman alan bir iş
Çiçek modeli. Modeli önce kağıda çizdim.Sonra da masa örtüsünün etek kısmına gelecek şekilde sıra sıra koyarak ,yıkanınca çıkan bir kalemle kumaşa çizdim.
Çiçekleri örtünün üzerine çizme işlemi bitince rişölye işine başlamadan önce kalın bir iple işlenecek yerleri teğellemek gerekiyor.
Yapılışı aslında oldukça kolay. Fotoğrafta görüldüğü gibi ,kalın iple teğellenmiş sınır üzerinden, iğneyle ipi sararak geçiyorsunuz.

Masa örtümün uzunluğu sarkma payıyla birlikte 200 cm , eni de 170 cm. Çiçekleri örtünün etek kısmında kalacak şekilde yerleştirdim. 57 adet çiçek var ve şimdiye kadar 13 tanesini işlemiş durumdayım.
Çiçeklerin aşağı sarkan kısımları, yani yapraklarını çevreleyen kumaş kesilip çıkarılacak, henüz 13 çiçek işlediğim için kesmedim. Kesildiği zaman kumaşın daha sağlam olması için işlemeden önce her çiçeğe ütüyle sabitlenen tela ekliyorum. Böylece altta kalan yapraklar boşlukta sallanacak ve zannediyorum hoş olacak.

Antepişi masa örtüsü

Antepişi masa örtüsü,delik işi örnekleri,rişölye nakışı,kasnak nakışı,

Balık Dantel

balık dantel sehpa örtüsü,dantel tepsi örtüsü,dantel örnekleri

ajur nakışı teknikleri

ajur tekniği yapılışı,nakış teknikleri,delik işi örnekleri

Örgü çocuk şapka modeli-kasketli

kasketli örgü çocuk şapkası modeli,çocuk şapkası modeli,çocuk örgü

Ajur nakışı nasıl yapılır

ajur nakış örnekleri,ujur nakışı ile masa örtüleri,oda takımları,bohça be fiskos örtüleri yapabilirsiniz